Winkelwagen
0

Veel gestelde vragen

De boompjes

Wat is de potmaat?

De boompjes zitten in een pot met een diameter van 17 cm. De hoogte van de pot is 17 cm.

Hoe hoog zijn de boompjes?

De boompjes zijn ongeveer 60 cm. hoog

Hoe groot wordt het boompje?

Dit verschilt per boomsoort. Kijk voor de gemiddelde groeihoogte naar het overzicht: verzorging van de boompjes.

Verpakking

Kan ik een persoonlijke tekst meesturen met het boompje?

Ja, op de bestelpagina is gelegenheid tot het achterlaten van een persoonlijke tekst. Deze tekst wordt gedrukt op het kaartje dat aan het handvat van de verpakking hangt.

Wordt de symboliek van het boompje vermeld op de verpakking?

Ja, de symboliek van het boompje, zoals vermeld op de website, is gedrukt op één van de kaartjes, welke hangt aan het handvat van de verpakking.

Bestellen

Hoe lang van te voren moet ik het boompje bestellen?

Boompjes die op werkdagen vóór 12:00 uur besteld zijn, worden de volgende dag nog bezorgd. Na 12.00 uur, zit er één werkdag tussen de besteldatum en de eerst mogelijke bezorgdatum. Je kunt het boompje van GeefeenBoompje.nl al ver van te voren bestellen d.m.v. de bezorgkalender.

Hoe lang kan het boompje in de verpakking blijven?

Het boompje kan 4-5 dagen in de verpakking blijven. Om de kwaliteit van het boompje zo optimaal mogelijk te houden, raden wij je aan om het boompje niet eerder dan 4-5 dagen voorafgaande aan de gelegenheid te laten bezorgen.

Kan ik aangeven dat mijn boompje op een bepaalde datum bezorgd moet worden?

Ja, via de bezorgkalender kun je aangeven op welke datum het boompje bezorgd moet worden. De boompjes worden op ma. t/m za. bezorgd door DPD pakketservices. DPD streeft ernaar om 95% van de pakketjes op de aangegeven dag te bezorgen. Het kan dus echter voorkomen dat het door jou bestelde boompje iets langer onderweg is. Het is verstandig hier rekening mee te houden bij het kiezen van een bezorgdatum.

Tip: Heb je een absolute deadline voor de bezorging van het boompje (bijvoorbeeld een verjaardag, trouwdag etc), neem dan geen risico, laat het boompje dan in ieder geval één dag eerder bezorgen! (NB: Hoe graag we het ook zouden willen maar helaas kunnen we bij te late levering van het boompje niet overgaan tot creditering van de het boompje en/of bezorgkosten, sorry).

Wanneer wordt mijn boompje verzonden?

Om de kwaliteit van de boompjes optimaal te houden, worden deze pas 1 werkdag voorafgaande aan de bezorgdatum verzonden.

Ik wil mijn bestelling wijzigen of annuleren, is dit mogelijk?

Ja dat is mogelijk. Stuur ons een e-mail naar info@geefeenboompje.nl. Vermeld in de e-mail het bestelnummer en de wijziging.

Ik zou graag een boompje naar het buitenland willen sturen, is dit mogelijk?

Het is mogelijk om een boompje binnen Europa te versturen. Buiten Europa is dit op aanvraag. De mogelijkheid tot verzending is afhankelijk van de douane restricties per land.

Ik heb problemen met betalen, wat nu?

Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Is het mogelijk om een factuur te ontvangen van mijn boompje?

In de bijlage van de bevestigingsemail zit een factuur van uw bestelling.

Zit er een factuur bij de bestelling?

Omdat de boompjes hoofdzakelijk cadeau worden gegeven, zal er nooit een factuur in de verpakking zitten.

Boompje ontvangen

Hoe lang kan het boompje in de geschenkverpakking blijven?

Wij adviseren om het boompje na ontvangst niet langer dan 5 dagen in de geschenkverpakking te laten staan. Haal bij ontvangst de geschenkverpakking uit de verzend doos. Zet het boompje op een zo koel mogelijke plek.

Kan het boompje ook binnen staan in plaats van in de tuin?

Een boom is niet geschikt om binnen te staan. De uitzondering hierop is het sinaasappelboompje, mits het boompje op een zonnige plaats staat.

Kan het boompje op een balkon of op het terras staan?

In het overzicht boomverzorging kun je terugvinden welke boomsoort geschikt zijn voor op balkon en terras. De eerste paar jaar kunnen alle boompjes in een bak op een balkon of een terras staan. Deze bak moet groot genoeg zijn zodat de boom kan wortelen. Plaats de bak op een plek uit de wind en zorg ervoor dat het boompje voldoende water krijgt.

Kan het boompje het gehele jaar door geplant worden?

De boompjes zijn in pot gekweekt en kunnen daardoor het gehele jaar geplant worden, behalve wanneer de grond bevroren is.

Hoe bewaar ik het boompje met vorst?

Wanneer het buiten vriest dan kunt u het boompje het beste tijdelijk planten in een plantenbak en deze buiten op een beschutte plek (uit de wind) zetten. Plaats het boompje na ontvangst direct buiten anders is het verschil tussen kamertemperatuur en buitentemperatuur te groot. Bij de bezorging wordt een beplantingsinstructie meegeleverd.

Ik heb mijn boompje nog niet ontvangen, wat nu?

Indien het boompje niet bezorgd is op de gewenste bezorgdatum, bezoekt u dan de website www.dpd.nl. U heeft één werkdag voor de bezorgdatum, een e-mail ontvangen van DPD pakketservices. Hierin staat een link waarmee u uw bestelling kunt traceren. Mocht uit deze informatie niet blijken dat het boompje een dag later bezorgd wordt, neemt u dan contact met ons op.

De blaadjes verkleuren, wat nu?

De meeste bomen in ons assortiment zijn loofbomen. Deze bomen verliezen in de winter het blad. Dit is een natuurlijk proces ter bescherming van de boom. De scheuten aan de takken vormen zich in deze periode om in het voorjaar weer uit te lopen tot nieuwe groene bladeren. Niet schrikken dus, in het voorjaar kun je genieten van helder groen jong blad. De laurierboom en de olijfboom behouden het blad in de winter.

voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Luxe cadeau verpakking

Kwaliteitsgarantie